1. Period Which Includes All Literature Produced Before The Spanish Colonization Like…

1. Period which includes all literature produced before the Spanish colonization like
chants, proverbs, songs, and folk narratives.
A. American
B. Contemporary
C. Japanese
D.Pre-colonial
2. It is considered as the first Filipino modern short story in English
A. Breaking the Silence
B. Dead Stars
C.Man of Earth
D. May Day Eve
3. How was precolonial literature passed down from generation to generation?
A. by printing
B. by reading
C. by writing
D. by word of mouth
4. It is a native drama that depicted the war between Christians and Muslims.
A. Fliptop
B. moro-moro
C. talumpati
D. Sarzuela
5. The poet who was a master of komedya
A. Fernando Bagongbanta
B. Gaspar Aquino de Belen
C. Jose Dela Cruz
D. Pedro Paterno
6. He is the master of traditional poetry and author of Florante at Laura.
A. Francisco Baltazar
B. Jose Rizal
C.Gaspar Aquino de Belen
D. Pedro Paterno
7. It was during this period when literary works were censored yet contributed to the
maturity of Tagalog short story
A. American period
B. Japanese period
C .Pre-colonial period
D. Spanish period
8. It is a literary technique that features the unique regional traditions of people and
emphasizes the ordinary events in their lives.
A. humor
B. hyperbole
C. local color
D. sarcasm
9. Who is the Ilocano fictionist who wrote “How My Brother Leon Brought Home a Wite”?
A. Amador Daguio
B. Francisco Sionel Jose
C.Carlos Bulosan
D. Manuel Arguilla
10. What poetry is written and read on a mobile phone?
A. Epic
B. hypertext
C. spoken poetry
D. textula
11. What title has been given to Frank Rivera for popularizing textula?
A. Father of modern poetry
B. Makata sa cellphone
C.Makatang high-tech
D. Prince of spoken poetry
12. The stanza from Rivera’s textula has a regular rhythm. What makes its rhythm
regular?
A. Each line consists of the same number of syllables
B. it is composed of three stanzas
C. the poem is lyrical
D. all lines rhyme
13. What Filipino traits do this stanza suggests?
Sa ating puso’y may awit ng pag-asa
Kahit titik nito’y hindi makabisa
Ang katotohana’y lalaging totoo
Basta maniwalang mayroong milagro.
A. hopeful and courageous
B. smart and active
C. industrious and cunning
D. wise and resourceful
14. The following literary devices are inherent in a short story, which is NOT?
A. Characters
B. theme
C. setting
D. stage direction
15. This literary work is usually told in actions and dialogues.
A. drama
B. essay
C. poetry
D. short story
16. “The World is an Apple” is a one-act play that is written by
A. Alberto S. Florentino
B. Carlos P. Romulo
C. Bienvenido Lumbera
D. Amador Daguio
17. It refers to narratives of real events told in a literary style
A. creative nonfiction
B. drama
C. fiction
D. popular fiction
18. Which genre of fiction is known for its brevity?
A. Doodle fiction
B. flash fiction
C. graphic novel
D. meta fiction
19. Suppose a short story has elements of magic and reality, what genre would it be
classified?
A. Flash fiction
B. magic realism
C. meta fiction
D. slip stream
20. Which literary forms or genres use pictures or images to tell their story?
A. Doodle fiction
B. flash fiction
C. graphic novel
D. magic realism​

See also  Cinderella Fiction Or Non Fiction​

Answer:

  1. c
  2. b
  3. d
  4. a
  5. c
  6. d
  7. a
  8. b
  9. d
  10. a
  11. c
  12. b
  13. a
  14. d
  15. c
  16. d
  17. d
  18. b
  19. a
  20. c

Explanation:

yan po answer kopo●︿●

Useful words and phrases in Tagalog ~ ideal for children with a

Learn tagalog 2018: action words ( verbs ) in future tense. Common filipino words start with letter k #1 🇵🇭 tagalog & english. Action words book children books indiamart

10 Tagalog words ideas in 2021 | tagalog words, tagalog, words

tagalog

Pin on tagalog. English tagalog action words ( verbs) past , present, future tense. 26 best action words in tagalog images in 2019

Common Filipino Words Start with Letter K #1 🇵🇭 Tagalog & English

tagalog dictionary

Tagalog spelling vocabulary adjectives nouns igbo ay. Tagalog vocabulary culture alphabet barong. Action words funny english actions

Learn the basic Action Words with tagalog translations. - YouTube

action words tagalog

50 best ideas for coloring. Learning tagalog action song. Action words at rs 299/piece

26 Best Action words in Tagalog images in 2019 | Action words, Tagalog

tagalog words filipino english language action lessons learning learn vocabulary dictionaries culture quotes study lesson

Pixel help option: 02/27/18. English action words to tagalog for beginners tutorial# 3. Tagalog words action english

Learning tagalog action song - YouTube

tagalog action

Tagalog words and phrases tagalog words, filipino words, language study. Pixel help option: 02/27/18. Useful words and phrases in tagalog ~ ideal for children with a

English Tagalog Bisaya Useful Everyday Words - YouTube | Tagalog words

tagalog bisaya words english learn filipino useful everyday yourself vocabulary languages

Tagalog tense verbs. Tagalog words filipino english language direction colors phrases learning grade action quotes culture worksheets learn choose board. 26 best action words in tagalog images in 2019

Pixel Help Option: 02/27/18

Daily activity tagalog english. Action words tagalog. Tagalog words and phrases tagalog words, filipino words, language study

TAGALOG 101 | abakafoundation.org

tagalog

10 tagalog words ideas in 2021. Action words. Tagalog words action english

50 best ideas for coloring | In Which Tagalog Translation

Tagalog filipino lesson words verbs english useful language learn philippines pinoy plan worksheets regular tutorial. English action words to tagalog for beginners tutorial# 3. Action words at rs 299/piece

tagalog words and phrases Tagalog Words, Filipino Words, Language Study

tagalog

English tagalog bisaya useful everyday words. Action words funny english actions. Tagalog linking verbs vs. action verbs

See also  Where Did Martial Arts Originated?​

Daily Activity Tagalog English | Tagalog daily routines verbs action words

Tagalog filipino begin. Tagalog linking verbs vs. action verbs. Tagalog words action filipino languages philippines discussion care quotes

Tagalog words that start with A | Tagalog words, Filipino words, Tagalog

tagalog filipino begin

Common filipino words start with letter k #1 🇵🇭 tagalog & english. 50 best ideas for coloring. Pixel help option: 02/27/18

ACTION WORDS

action words funny english actions

50 best ideas for coloring. Pin on tagalog. Action words funny english actions

Meaning Of Simp In Tagalog - MEANCRO

tagalog verbs irregular

Daily activity tagalog english. English action words to tagalog for beginners tutorial# 3. Greetings and introductions in tagalog

Basic Filipino (Tagalog): Nouns and Personal Pronouns with Exercises

tagalog filipino basic pronouns vocabulary personal nouns exercises

Tagalog spelling vocabulary adjectives nouns igbo ay. 10 tagalog words ideas in 2021. Greetings and introductions in tagalog

Daily Activity Tagalog English | Tagalog daily routines verbs action words

Action words tagalog. Pixel help option: 02/27/18. Tagalog words that start with a

Tagalog Linking Verbs vs. Action Verbs | Learn to Speak Filipino Fast w

tagalog verbs filipino linking

Tagalog tense. Tagalog nouns words pronouns vocabulary duolingo dump. Action words shares